Öğretmenlerin Beklediği Tarih Açıklandı

Sıradaki içerik:

Öğretmenlerin Beklediği Tarih Açıklandı

e
sv

19 Mayıs Gençlik Bayramı’nda Trenler Ücretsiz Olacak!

91 okunma — 18 Mayıs 2024 14:40

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Gençler İçin Yüksek Hızlı Trenlerde %15 İndirim

Bakan Uraloğlu, demiryollarının Türkiye’nin en önemli ulaşım modlarından biri olduğunu ve gençlerin büyük bir kısmının trenle seyahat etmeyi tercih ettiğini belirtti. Yüksek Hızlı Tren (YHT) yolcularının %19.8’ini gençler oluşturuyor. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen YHT, anahat ve bölgesel trenlerde gençlere %15 indirim ve indirimli abonman seçenekleri sunuluyor. Gençlerin, Yüksek Hızlı Trenler ve turistik trenlere gösterdiği ilgi de her geçen gün artıyor.

19 Mayıs Gençlik Bayramı’nda trenlerin ücretsiz olması ve gençlere özel indirimler, demiryolu sevgisinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Bu özel gün kapsamında ücretsiz hizmet veren Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı ile gençler, bayramın tadını doyasıya çıkaracak.

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli