19 Mayıs Gençlik Bayramı’nda Trenler Ücretsiz Olacak!

Sıradaki içerik:

19 Mayıs Gençlik Bayramı’nda Trenler Ücretsiz Olacak!

e
sv

Bakan Göktaş: 4,2 Milyar TL Evde Bakım Yardımı Hesaplara Yatırıldı

68 okunma — 18 Mayıs 2024 14:46

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayında toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bu yardımla, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlanıyor.

Evde Bakım Yardımı Nedir?

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında, engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmeleri amacıyla başlatıldığını belirtti. “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak, evde bakımlarını önceliyoruz,” diyen Göktaş, bu yardımın aile birliğini güçlendirdiğini vurguladı.

Engelli Bireylere ve Ailelerine Destek

Evde Bakım Yardımı, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen ailelere destek sağlıyor. Bakan Göktaş, “Engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz sosyal hizmet modelleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz,” dedi.

Evde Bakım Yardımı Tutarı ve Hak Sahipleri

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını açıkladı. “Bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı. Hali hazırda 560 bin vatandaşımız bu yardımdan yararlanıyor,” dedi. Göktaş, “Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz kapsamında, engellilik alanındaki sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı


  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli